Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αριθμοσοφία

ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ
        Ζητώντας να βρούν την αρχή των όντων οι πρόγονοί μας, οι αρχαίοι Έλληνες, την βρήκαν σε μία άυλη ουσία, αιτία της τάξεως μέσα στο σύμπαν, τους αριθμούς. Η Πυθαγόρεια διδασκαλία της Αριθμοσοφίας δίδασκε ότι, « πάσα η Φύσις υπακούει εις μίαν τάξιν», σε μία παγκόσμια αρμονία, των οποίων ο αριθμός είναι συγχρόνως το μέτρο και η μορφή.
        Ο αριθμός είναι το κλειδί του κόσμου δηλώνουν οι Πυθαγόρειοι. Εκδηλώνει την παρουσία του σε κάθε τι, διότι το πάν είναι κίνηση, κάθε δε κίνηση υπόκειται σ’ ένα νόμο, μια αρμονία, μια τάξη, των οποίων ο αριθμός είναι η αισθητή έκφραση. Σ’ ένα απόσπασμα του « Ιερού Λόγου» του Πυθαγόρα, αναφέρεται ότι « αριθμώ δε τε πάντα επέοικεν».
       Οι αριθμοί θεωρούνται σύμβολα που εκφράζουν την ουσία των όντων και των φαινομένων. Πίστευαν ότι τα όντα κατ’ ουσίαν είναι αριθμοί ( ή αποδίδονται με αριθμούς) και μελετώντας, απ’ αυτή την άποψη τ’ ακουστικά φαινόμενα, ανακάλυψαν ότι οι σχέσεις των μουσικών τόνων και των αρμονιών, εκφράζονται με μέγιστη ακρίβεια αριθμητικώς. Επίσης, ερευνώντας αστρονομικά φαινόμενα, ανακάλυψαν αριθμητικές σχέσεις στις αποστάσεις των πλανητών.
Αυτές οι δοξασίες, αποτέλεσαν τη βάση της πυθαγορείου διδασκαλίας και τη σημαντικότερη ανακάλυψη του Διδασκάλου. Μερικοί σύγχρονοί του, παρερμήνευσαν αυτή τη δοξασία, πιστεύοντας ότι ο Πυθαγόρας δίδασκε ότι τα πάντα γίνονται από τους αριθμούς. Η σύζυγος και μαθήτρια του Διδασκάλου, απάντησε κατηγορηματικά με τη σοφή φράση : «ούκ εξ αριθμού, κατά δε αριθμόν τα πάντα γίγνεσθαι».Ότι, δηλαδή, οι αριθμοί δεν ( πρέπει να ) θεωρούνται οι δημιουργικές ουσίες, αλλά η γένεση ( και η αλλαγή), συντελείται βάσει αριθμητικών αναλογιών και αριθμητικών κανόνων. Τα πάντα, λοιπόν, μπορούν ν’ αναχθούν σ’ έναν αριθμό, είτε είναι συγκεκριμένα, είτε αφηρημένα, υλικά και νοητικά. Φυσικά, και ο άνθρωπος υπόκειται κι αυτός σ’ αυτή την οικουμενική τάξη και στη δύναμη του αριθμού. Και ο πρώτος αριθμός που τον αφορά, είναι η ημερομηνία και το έτος της γέννησής του, που δηλώνουν ποια μαθήματα ήρθε να πάρει η ψυχή του στη γή, προκειμένου να εξελιχθεί, αλλά και ποια εφόδια διαθέτει από προηγούμενες ενσαρκώσεις, για να επιτύχει το στόχο της και να γνωρίσει την ευτυχία.


Η γενική, λοιπόν ερμηνεία των αριθμών έχει ως εξής:

             1. Η αρχή
             2. Ο ανταγωνισμός των δύο αντιθέτων δυνάμεων
             3. Η ιδέα, η λογική
             4. Η μορφή, η εφαρμογή
             5. Η νόηση 
             6. Ισορροπία των ιδεών
             7. Πραγμάτωση
             8. Ισορροπία των μορφών, σοφρωσύνη 
             9. Τελειοποίηση των ιδεών, δικαιοσύνη 
            10.Ο αιώνιος κύκλος, η ολοκλήρωση.

 
Στην εσωτερική τους έννοια σημαίνουν:

             1.Η πρωταρχική αρχή, η ενέργεια
Η μονάς θεωρείται η αρχή όλων των αριθμών και συνεπώς περικλείει τις αρετές όλων και υποδηλώνει ένωση.
              2. Διαχωρισμός ( διάσταση), αντίσταση,  απεριόριστη εξέλιξη
Διαμάχη ανάμεσα στις δύο εκφράσεις του Θεού, το αρσενικό και το θηλυκό(θεομαχίες) ,αλλά και των δύο αντιθέτων δυνάμεων φώς – σκοτάδι.
              3. Κίνηση, οργάνωση, θέση επί το έργον, ενεργός νοημοσύνη
                                   4. Κάλλος, αρμονία
Η «τετρακτίς» των πυθαγορείων, δηλαδή , η δημιουργός αρχή και η αιτία των όλων, αφού το άθροισμα των τεσσάρων πρώτων αριθμών, ισούται με δέκα (= κόσμος, νέος κύκλος, νέα φάση εκδήλωσης ).
              5.Δημιουργική νοημοσύνη, δικαιοσύνη, ζωή, συμφιλίωση
                                   6.Εμψύχωση, φώτιση
              7.Φρόνηση, τελείωση ( οδηγών στη λύση)
              8.Παναρμονία, ψυχική εξέλιξη, συνειδητότητα
              9.«Έν Νέον», γέννηση, παρουσίαση 
             10.Νέα φάση εκδήλωσης, κόσμος, νέος κύκλος.
     
  Έτσι, λοιπόν, ένα άτομο που έχει γεννηθεί στις 22/1/1976,σημαίνει ότι μέσα από τη διαμάχη των αντιθέτων δυνάμεων που ενυπάρχουν μέσα του, θ’ αρχίσει η τελείωση και η φώτιση. Άρα, έχει δύο αντίθετες δυνάμεις(22), που αντιμαχόμενες εξελίσσονται, αλλά και οδηγούν το άτομο σε εξέλιξη, την ενέργεια ( τη δύναμη) της πρώτης αρχής(1) , που το κινητοποιεί προς την τελείωση(7) και τη φώτιση(6).
       Για να το επιτύχει αυτό, πρέπει να επιστρατεύσει, με τη δύναμη της θέλησης, την οργανωτική δύναμη 3, για να τα ισορροπήσει την δύναμη 4, τη συνειδητότητα ή τη γνώση για το πώς, την δύναμη 8,προκειμένου να συντελεστεί η γέννηση ,η παρουσίαση του αποτελέσματος ( ένα νέο έργο),που είναι η δύναμη 9 και βγαίνει από το άθροισμα όλων των αριθμών της ημερομηνίας γέννησής του: 2+2+1+7+6=18 και 1+8=9.
Ο Δημιουργός, δεν μας άφησε στο έλεός μας μετά τη δημιουργία αλλά μας έδωσε το κλειδί που ανοίγει την πύλη της θεογνωσίας!!

Δώστε μας την ημερομηνία γέννησής σας για να βρούμε τα εφόδιά σας και πώς θα φθάσετε στην ολοκλήρωση.

                                                                                                 Ελένη Αυγέρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου